måndag 9 mars 2009

Vila

På vägen till London i morse kändes det inte alls som att jag hade varit ledig och vilat tillräckligt efter förra veckans resande. Men det var fel, för det hade jag visst det! EU har bestämt att man varje vecka ska ha en sammanhängande ledighetsperiod på minst 36 timmar, så kallad ”veckovila”. Om man kommer hem vid lunch på lördagen och åker igen klockan fem på måndagsmorgonen klarar man detta med hela 5 timmars marginal. Jag tycker dock att EU gott kunde komplettera reglerna med att man inte får lov att skura golv och diska stekpannor under sin veckovila.

Upplysnings-serien "Så går det till i England". Avsnitt 6:
London är ett Eldorado för den som har kändisambitioner. Ingen annanstans på jorden är chansen större att man blir filmad och fotograferad. Precis överallt finns övervakningskameror. Efter bara några få besök här den senaste tiden finns mina förehavanden på en mängd tider och platser nu registrerade.

Syftet, brottsbekämpning, är i grunden gott och engelsmän i gemen har ingenting emot att ständigt stå under denna övervakning. Börjar man fundera på hur utvecklad samhällets kapacitet ändå är att hålla reda på medborgarna i detalj, känns George Orwells verklighet i ”1984” inte längre som science fiction.

Inga kommentarer:

Free Blog Counter